A Masterplast is segít védeni a bolygót

A Masterplast ars poeticája szerint csak egy sikeres vállalat engedheti meg magának mások segítését. Ennek megfelelően a Csoport szinte megalakulása óta segíti környezetét és áll ki fontos ügyek mellett.

Ilyen volt legutóbb, amikor a Tímár Zsófia által írt és rajzolt, Bolygóvédő hétköznapok című könyvének megjelenését támogatta.

A könyv célja, hogy a legkisebbek számára is érthetően, mese formájában beszéljen a környezetvédelemről. Gyakorlati tanácsokat ad, legyen szó a bevásárlásról, a tisztálkodásról, a tárgyak használatáról, a közlekedésről, az energiahasználatról, szinte mindenről, ami a hétköznapokban történik velünk. Egyfajta zöldkalauz, ami segít megérteni, mi zajlik a Földön, és gyerekként hogyan segíthetnek egy élhető bolygó megőrzésében.

A könyv főszereplői a Molnár Család tagjai, Anyu, Apu, Luca és Ábel. Négy napjukat követhetjük nyomon a közel 90 oldalon keresztül, ami természetvédelem és a hulladékcsökkentés iránti elkötelezettségük részeként 100%-ban újrahasznosított papír felhasználásával készült! Az újrapapírnak köszönhetően rengeteg fa kivágását előzték meg, ráadásul gyártásuk kevésbé víz- és energiaigényes.

A Masterplast a társadalmi felelősségvállalás elkötelezett híveként fontosnak tartja, hogy az edukáció minél fiatalabb korban elkezdődjön, a legkisebbekhez pedig a mesén keresztül vezet a legrövidebb út.

A könyv megrendelhető az alábbi linken, további izgalmas részleteket a Molnár család hétköznapjaiból pedig itt olvashatóak.