Enyingi diákokkal beszélgettünk önismeretről, pályaorientációról

Pályaorientációs napot rendeztek az enyingi Batthyány Fülöp Általános Iskolában.

Az intézmény minden évben egy napot arra fordít, hogy a gyerekek életkori sajátosságainak és érdeklődési körének megfelelően foglalkozzunk egy kicsit a továbbtanulás, a pályaválasztás kérdésével. Az iskola tanárai és a segítő szülők jóvoltából az idei évben is igen változatos programokon vehettek részt a tanulók.

A kisebbek rajzos feladatok segítségével bemutatták szüleik foglalkozását. Amerikából jöttem-et játszottak a megismert foglalkozásokkal, belenéztek Mekk Elek kalandjaiba is. Találd ki játék keretében bekötött szemmel kellett csupán tapintás alapján felismerni az eszközöket.

A nagyobbaknak tartottak önismereti, és pályaorientációs előadást, amelyben munkatársunk, Mészáros-Németh Anita is részt vett. Beszerzési osztályunk vezetője a lelkes 5. osztályosok figyelmét kötötte le. A beszélgetés során bemutatta a Masterplast vállalatcsoport működését, mesélt a diákoknak a beszerzési munka érdekességeiről, de szóba került a tárgyalásokon, illetve munkahelyen való megjelenés, viselkedés és öltözködés is.

Az előadás végén a gyerek egy Hungarocell szigetelőanyagból készült kirakót rakhattak ki, ami kapcsán a vállalatunk egyik legfontosabb termékével is megismerkedhettek.