Masterplastos műszaki tudás megosztás a székesfehérvári Jáky diákjaival

A Jáky József Technikum Kiss Zsolt építész tanárának meghívásának eleget téve, Deák Szabolcs, a Masterplast Hungária Kft. alkalmazástechnikai vezetője beavatta a Jákyban tanuló magasépítő technikusait a párazáró és páraáteresztő tető alátéthéjazatok alkalmazási módjairól.

Az előadáson az alma mater egykori diákjaként köszöntötte az iskolapadban ülőket, nemcsak a tetőfóliák beépítési lehetőségeit osztotta meg, hanem azt is, hogyan segítette a Jákyban tanultak, hogy most vezetőként a Masterplast magyarországi leányvállalati értékesítését segíthesse, ezzel is bemutatva a székesfehérvári régió építőipari szektorában rejlő lehetőségeket.

„Rendkívül fontos a Masterplast számára a társadalmi felelősségvállalás ezen aspektusa, vagyis, a fiatal építőipari szakembergeneráció felkészítése a nagybetűs életre. Szerettük volna megmutatni a diákoknak azt, hogy milyen lehetőségeik vannak az építőipari alapanyag gyártástól a kész ház átadásig. Mindenhol szükség van a szakképzett technikusokra, ezért is vállaltam nagy örömmel ezt a felkérést, hiszen én is a Jákyban sajátítottam el a szakma alapjait” – tette hozzá Deák.

*„Pedagógusként úgy gondolom elengedhetetlen, hogy a diákoknak megmutassuk milyen lehetőségeik vannak a szakmában, a való életben. A nagy érdeklődésre való tekintettel, már most kutatjuk a jövő évi pályaorientációs lehetőségeinket, melyben szintén számítunk a Masterplast építőpari tapasztalataira és szaktudására” – *mondta el Kiss Zsolt okleveles építész, tanár.