Segítettünk, hogy repülhessenek

Állategészségügyi adománycsomaggal segíti a vadmadárkórház működését a Masterplast.

A Sukorói Vadmadárkórház kizárólag magánadományokból működik. Az intézmény munkája fontos a társadalmi felelősségvállalás és a klímavédelem szempontjából.

A Masterplast vállalatcsoport elkötelezett minden olyan cél mellett, amely fenntartja és lehetőség szerint jobbá teheti környezetünket és jövőnket. A Vadmadárkórháznak most egy adománycsomaggal segített vállalatunk, amely a sérült és beteg madarak mindennapos orvosi ellátását segíti az elkövetkező hónapokban.

„A tiszta és egészséges ellátás nagyon komoly terhet ró ránk, hiszen 1500 madárnak a napi pelenkája hatalmas költség és összeg, ezért rendkívül hálásak vagyunk a Masterplast Medical Kft.-nek. Nagyon szépen köszönjük ezt a támogatást.” – mondta Dr. Berkényi Tamás, a Sukorói Vadmadárkórház állatorvosa, alapítója.

A madárvilág állatai fontos részei az ökoszisztémának. Segítenek az ökológiai egyensúly fenntartásában és a biológiai sokféleség megőrzésében, amely kulcsfontosságú a klímaváltozás hatásainak enyhítésében és a természeti rendszerek stabilitásában.

A kórházba érkező madarakat ugyanúgy látják el, mint bármilyen beteget, akár emberről, akár állatról legyen szó a megfelelő intézményekben. A napi takarításuk, a napi megfelelő tisztán tartásuk érdekében pelenkára kell tenni őket. Különböző méretű bokszokban kerülnek elhelyezésre, ahol az aljzat az nem lehet más, mint pelenka. Az egészségügyi alátét pelenka költsége magas, amit a Vadmadárkórháznak muszáj beszereznie, hiszen ez az alapfeltétele a megfelelő állatorvosi ellátásnak.

Youtube video: