Sikeres hulladékgyűjtő akciót szerveztünk

A hulladék, az hulladék! Nincs helye a természetben. A Víz Világnapja alkalmából munkatársi közösségünk március 24-én nagy erőkkel vonult ki a Sárvíz-Malomcsatorna partjára.

A víz bolygónk egyik, ha nem a legfontosabb kincse. Az éghajlatváltozás és a talajszennyezés miatt egyre nagyobb veszélyben van ez a felbecsülhetetlen kincs. 2023-ban a víz világnapjának a szlogenje és témája arra hívja fel a világ figyelmét, hogy ezen kincsünk megőrzése érdekében cselekednünk kell és mindezt gyorsan.

Márciusi cikkünkben megjelentek szerint a föld teljes vízkészletének 0,62 százaléka alkalmas emberi fogyasztásra. Százalékos arányban roppant csekély mennyiségnek gondolhatnánk, de óriási mennyiségű vízről van szó, amely a földfelszín alatt található rétegekben bújik meg. Magyarország földrajzi fekvésénél fogva jó helyzetben van, hiszen a felszín alatt bővelkedünk a vízlelő helyekben.

Cselekednünk kell, hogy a felszín alatti vízrétegeket megóvjuk. Fontos, hogy tartsuk tisztán a felszínt és akadályozzuk meg a mérgező és szennyező anyagok talajba jutását. A nem kívánatos szemét és hulladék nem a természetbe való. Egy rövid és gyors szemétszedéssel is óriási eredményeket érhetünk el.

Közösségben az erő, együtt eredményesek voltunk március 24-én. Célunkat teljesítettük, közel 300 méter hosszú partszakaszon sikerült több, mint két tucat zsák nem lebomló anyagtól mentesíteni a csatorna parti környezetét.

Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek és részt vettetek a hulladékgyűjtő akción!