Viharkárosult családi otthonok újulnak meg

Országos méretű adománygyűjtést hirdetett a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyhez a Masterplast Nyrt. is csatlakozott.

Hazánkban a kánikulát felváltó nagy erejű viharok komoly károkat okoztak az elmúlt időszakban több térségében. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagyecseden több száz lakóház vált lakhatatlanná a megrongálódott tetőszerkezetek miatt, de Baranya vármegye több településén is – köztük Marócsán, Drávafokon, Kákicson és Csányoszrón – hatalmas károkat okozott az eső, a jég és a szél, lakóépületek, templomok is elszenvedői a természeti csapásnak.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a hazánkat sújtó viharokban leginkább érintett térségek polgármestereivel és lelkipásztoraival egyeztetve országos adománygyűjtést hirdetett a károsultak megsegítésére. A beérkező összegből az alapítvány cserepeket, fóliát és tetőléceket vásárol, hogy mielőbb megkezdődhessen a több száz károsult család otthonának helyreállítása.

Vállalatunk is csatlakozott a kezdeményezéshez. A Masterplast Nyrt. 3000 m² prémium minőségű tetőfóliát adományozott a Magyar Református Szeretetszolgálat részére, amely építőanyagot már át is vett a szervezet. Az 1,2 millió forint értékű adomány 10-12 család otthonának tetőszerkezet felújításához járul hozzá.

„Nagyon szépen köszönjük a Masterplast Nyrt. adományát, mely családi otthonok megmentéséhez nyújt segítséget. Napjainkban sajnos nagyon sok viharkárosult család nem tudja megoldani önerőből otthona tetőszerkezetének javítását, megújítását. Számukra ez óriási segítség!” – mondta Fehérné Kiszlinger Anett, a Magyar Reforrmátus Szeretszolgálat adománykoordinációs operatív vezetője az adomány átvétele után.