A Társaság nagy hangsúlyt fektet a felelős társaságirányítási ajánlások és irányelvek implementálására, a Társaság és leányvállalatai által alkotott cégcsoport szervezetének, adottságainak figyelembevételével. A Közgyűlés a Társaság legfőbb döntéshozó szerve, mely a részvényesek összességéből áll. A Társaság ügyvezető szerve az 5 tagú Igazgatótanács. Az Igazgatótanács mint testület jár el. A Társaság Igazgatótanácsa folyamatosan figyelemmel kíséri a Társaság működését, folyamatos tájékoztatást kap a Társaság működéséről a menedzsmenttől és a vezérigazgatótól.

A Társaság napi operatív munkáját és munkaszervezetét, a Társaság tevékenységéhez szükséges feltételek biztosítását a vezérigazgató irányítja és ellenőrzi. A vezérigazgató nem tagja az Igazgatótanácsnak, annak ülésein, mint állandó meghívott vesz részt.

A Masterplast a fenntarthatóság, energiahatékonyság és környezetvédelem szempontjait mind belső folyamataiban, mind pedig termékei gyártásában és fejlesztésében kiemelten fontosnak tartja. ESG funkció a szervezetrendszerben az Üzletfejlesztési Igazgatóhoz rendelve működik. Így a Társaság felsővezetői körében, közvetlenül a vezérigazgató alá rendelve valósul meg az ESG folyamatok integrációja a szervezet működésébe. Az ESG szempontok érvényesítésében az ESG igazgató koordinációs feladatot lát el, felügyeli az adatnyilvántartást, adatgyűjtést és monitoring folyamatokat, melyhez az inputokat az egyes területvezetők és telephelyvezetők szolgáltatják.