Bevezetés

Bevezetés

A megfelelően kialakított homlokzati hőszigeteléssel felére csökkenthető a fűtési és a hűtési energia igény.
A homlokzati hőszigetelés kivitelezésével az otthonunk épületenergetikai besorolása javulni fog, ennek hatására pedig az értéke is magasabb lesz.
Egészségügyi gyártóként modern higiéniai termékekkel és megoldásokkal szolgáljuk a társadalmat.

Tisztelettel köszöntöm befektetőinket és valamennyi érdeklődő olvasót!

A 2020-as évet követően 2021 is hektikus, kihívásokkal teli, de emellett dinamikus és örömteli volt. A Masterplast tevékenysége és termékei létfontosságúnak bizonyultak számos területen – akár a COVID elleni küzdelemben, akár a fenntarthatóbb jövőért való együttműködésben. Habár a COVID az addig megszokott életünket és üzleti működésünket gyökeresen megváltoztatta, az erős kultúránknak és értékeinknek köszönhetően a csapatunk folyamatosan, megoldásorientáltan kereste azokat a lehetőségeket, amelyekkel értéket teremthet ügyfeleink számára és jobbá teheti környezetét. Büszkék vagyunk valamennyi kollégánkra, akik vállt vállnak vetve segítették egymást és a stabil belső működésünk mellett a folyamatos ellátást is biztosították. Amellett, hogy a Masterplast csoport történetének legsikeresebb évét tudhatjuk magunk mögött, nagy örömünkre szolgál, hogy cégünk alapításának 25. évfordulóján kezünkbe vehetjük az első ESG jelentésünket is. A Masterplast Csoport alapításától fogva kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, jövőképünk kiemelt része, hogy meghatározó európai gyártóként hozzájáruljunk energiahatékony és környezettudatos épületek kialakításához.

Folyamatosan keressük azokat az üzleti lehetőségeket, amelyek túlmutatnak a klasszikus részvényesi értékteremtésen. Hisszük, hogy akkor lehetünk igazán sikeresek, ha kölcsönös előnyök mentén, valamennyi érintett féllel együtt tudunk változni, fejlődni és növekedni: kollégáinkon és családjaikon túl beszállítóinkkal, vevőinkkel, befektetőinkkel, hatóságokkal, szabályozókkal, törvényhozókkal, oktatási és kutatási intézményekkel egyaránt. Az első, és egyben úttörő ESG riportunk célja, hogy más dimenzióból mutassuk be stratégiánkat, működésünket, értékteremtésünket, és segítsük az érintett felek jobb megértését. Hisszük, hogy újgenerációs építőipari és egészségipari vállalatként ez egy következő lépés azon az úton, amely bemutatja elkötelezettségünket, nyitottságunkat és elérhetőségünket.

Reméljük, valamennyi érdeklődő számára hasznos tájékoztatást fog biztosítani ez a riport arról, mit is jelent számunkra a fenntarthatóság. A közép-kelet-európai régió egyik vezető vállalataként felelősek vagyunk azért, hogy pozitív példával irányt mutassunk és másokat is arra ösztönözzünk, hogy csatlakozzanak hozzánk egy, a jövőt szebbé tevő úton.